Friday, April 8, 2011

❤ Tuto ini sahaja yang aku mampu :D

Hello Fellasssss :)

So beginilah hasil blog aku sekarang. Belum siap sepenuhnya lagi ne. Tapi oleh kerana kemalasan yang ada dalam diri ku ini, aku biarkan sahaja blog aku berwajah begini. Kahkah~ Malas sudah mau kasi ubah itu ini. Aiyaaa, apa boleh buat lah. HEHE. Header pun actually bukan di atas tu yang aku mau guna. Tapi tu lah, seperti yang aku cakap tadi. MALAS. Huahua. Malas mau buat header. So biarlah untuk sementara aku guna header yang terlalu simple itu yeaaa :) and di sini juga aku bagi tutorial macam mana mau kasi transparent header bagi Simple Template by Template Designer okayyy.

Let's begin !

1 ) Login > Dashboard > Design > Edit HTML
2 ) Ctrl + F search code ne /* Mobile
3 ) Copy code di bawah ne and paste di atas code /* Mobile

.header-outer, .content-inner { background-color: transparent; }
.main-outer, .tabs-outer { background-color: $(content.background.color);}
 .tabs-inner .widget ul { margin: 0px -15px;}
.content-inner{padding: 0px;}

4 ) Preview lah dulu. Kalau jadi, save jak terus. Hoho! O ya, kalau mau copy just Ctrl + C okay.

So thats it! Begitu lah aku buat jugaa yaa. Huhu. O yeah, sekarang bulan 4 sudah kan? Nah, thats means birthday aku nda lama lagi. Siapa yang mau bagi hadiah amatlah di alu-alukan. HAHA. Joke sahaja :P Tapi lama lagi lah. Hujung bulan bah. Hihi :P Okay, gottogo. Dedaaa :)

7 comments:

andynurehanadibahrahim said...

bibiy! tq sangat for this tuto =) dah dapat buat. tapi first yg letak atas word mobile tu tak dapat. sy try letak bhgn coding header bru dapat. jehheee.


tq yah!! mmmuaahhh! hehe =D

Nurul ieyza naz said...

uik bie..tengs foe d tuto info..palingg d hargai la..hee.

Ana_Liyana said...

yeay!!thanks biy...lama sudah aku cari nie tuor...akhirnya dapat gak...thanks a bunch...

Bibiy Bengong said...

@andynurehanadibahrahim

okae. HAHA. no prob maa. ur welcum :)

Bibiy Bengong said...

@Nurul ieyza naz

waiseeehh, gitu lagi. haha. oke bh kalau kau :P

Bibiy Bengong said...

@Ana_Liyana

aww, ur welcome :) Hihi

nurain.samsudin said...

tak jadi la awk. code error. nape erk