Saturday, April 23, 2011

❤ saya lupaaaaaaaaa !

Hello world! :) hari ne hari Sabtu. Saya suka hari Sabtu. Sebab? Saya pun nda tau kenapa. Haha. Memang hari Sabtu macam best jak saya rasa. Bagi saya lah. Nda tau lah pula bagi kamu kan. Saya terlupa ada yang tanya soalan di shoutbox saya tuuuuu. Betul saya lupa. Huhu. Soalannya berbunyi begini :


Sorry to Paai okay. Lambat jawab soalan dia. Huhu. Sekarang saya mau jawab lah ne. Hehe :P okay, first dia tanya dimana mau cari background blog yang cantik². So jawapan saya di sini, sini atau di sini. Kalau saya mau cari background, memang tiga ne jak selalu di pegi. Haha. Tapi untuk background saya sekarang ne saya dapat di sini. Hihi. So cuba lah cari background antara 3 ne okay. Then soalan dia tanya lagi macam mana saya buat header. Okay, saya buat header menggunakan Photoshop. Dulu memang nda tau pun macam mana mau guna Photoshop ne. So first saya belajar buat header dari Blog Si Gadis. Saya cuba² buat tapi hasilnya tersangatlah buruk. Haha. Ya lah, first time juga buat header di Photoshop. Then bila saya cuba banyak kali dan tengok² lagi tuto blog yang lain, akhirnya dapat juga buat header yang kira okay lah. Hehe. Macam dibawah ne.


So here is it! Header tu saya guna duluuu. Lama dah. Nda juga telampau lama lah. Haha. Simple jak. Setakat tu jak lah aku mampu buat. Kesiannn. So kesimpulannya, saya buat header menggunakan Photoshop. Okay, done! Wahai Paai, segala persoalan mu telah ku jawab. Aiseh! Hihi. Sorry lambat jawab. Lupa la pulaaa. Hadoiii. Oh btw congrates to Rehan sebab dah dapat tawaran dari Tanta University, Egypt. I'm happy for you. GOODLUCK! Weee :) Okay lah, gottogo. Dedaaaaa :) As salam.

No comments: