Tuesday, June 28, 2011

❤ kita HEBOH ! :D

BIBIY'S ALERT !
ENTRY NI PANJANG SIKIT-SIKIT DAN PENUH DENGAN GAMBAR. HAHA. HATI-HATI KETIKA MEMBACA. WKAKA :D

Hello world! Kahkahkah! Okay, hari ni mau cerita sikit pasal Jom Heboh baru-baru ni di Kota Kinabalu, Sabah. 25 Jun - 26 Jun. Sudah 5 tahun nda diadakan di Sabah ni, at last kena buat juga. Bah, confirm lah ramai manusia pegikan? HAHA~ memang betul jangkaanku. Nda meleset nampaknya. Hahaha :D So hari Sabtu tu, kami pegi lah dekat perkarangan Stadium Likas tu. Tapi sebelum tu aku dan Emmy (kembar aku), pegi Kampung Likas dulu. Ambik cousin dia disana. Dari sana baru gerak pegi Stadium Likas :)

Ni time di rumah si Nonoi. Cousin si Emmy tuu :)

Time kami di rumah si Nonoi ni, sempat lagi bah beli Cola and makan ayam goreng si Nonoi. Hahaha. Tiada breakfast dari rumah, so makan di rumah si Nonoi lah. Kuikuikui :P So lepas makan and cerita-cerita sikit, gerak lah kami mau pegi Stadium Likas. Hihi. Peace bebeh. Kahkahkah! :D FYI, kami mau pegi Stadium Likas tu naik bas lagi tauu. Huhu. Habis bah duit bayar. Then, okay. Aku pendekkan cerita lah, kami sampai di Likas tu jalan kaki lagi mau pegi sana Jom Heboh. Hahahaha. Tapi kami okay jerrr. Buat lilek jerr. Wkaka :D Coz, kami biasa sudah jalan kaki jauh-jauh pegi Stadium Likas tu. Sekolah kami dulu SMK PEREMPUAN LIKAS, dekat juga dengan Stadium Likas. Jadi biasa sudaaahhh jalan jauh-jauh mau pegi stadium tu. Hihi :)  Oyeah, kelupaan pula aku. Sampai jak kami di Likas, terus kami jumpa kawan kami si Sofieyanti. Kahkah! Bos besar segala tokek di dunia. Kenapa aku cakap macam tu? Kamu tekan ni --> Opie. Sudah? Apa kamu nampak? Opie Ilangcaritokek? Hahaha. Maksud nama FB dia tu, dia ni hilang lah sebab mencari tokek. Hahahaha! Lucu bebenor. Okay, apa sudah aku merapu ni? Ish3. Back to story! Okay, sambung perennggan lain. Haha. Seterusnya ...

So sudah kami jalan jauh, sampai lah juga di Stadium Likas tu. Banyak gila orang wehhhh. Haha. Tapi okay lah kan? Happening sikitt. Hehe. Sudah sampai sana, kami mau jumpa lagi dengan kawan kami lagi. Si Miera dan Juriati. Tunggu punya tunggu, terjumpa juga kami. Adoyy. Sudah lah cuaca panas gilaaa. Berpeluh sehhh~ Kuikui :) Nasib nda bau ketiak. Muahahaha! Guna lah Rexona :) HAHA! Joke~

 Jom Heboh! HAHA

 Hehe. Sama siapa ni? Lu pikir la sendiri. Haha

 Sama pembaca berita. Lupa aku apa nama dia. Toinkkk? Haha

Emmy && Bibiy

 Bibiy && Nonoi

Nonoi with Emmy :)

Kami gambar-gambar sampai penat bah. Haha. Oleh kerana sudah penat, cehh~ kami pegi lah di tasik yang berdekatan. Kuikui. Sampai tasik barulah relaks sikit. Aman damai jak. Hahaha. Jom Heboh tu bising banget sihh. So kami rehat-rehat lah dulu di tasik tu. Heee :) buat bising di sana. HAHA.

Bibiy :))

Apa gila kami ni? Haha. Opie && Bibiy okeh!

Bibiy & Miera

Si Bibiy

Uinaa, si Bibiy lagi! Haha

Mieraaa :)

Bibiy && Miera. Muka penat bahh aku. sobss~

Haha. No komen !

Itu dia Opie Ilangcaritokek! :D

Miera & Bibiy
Aku suka gambar ni. Nampak lawa jak. Hihi :'> [dari belakang]

Dari depan. Chakk! haha

Aku nda tau apa gila dorang ni. ish3 


Aku pun terikut sekali gilaa. HAHA~

Juriati, Miera && Bibiy :)

Kami di tasik lama jugalah. Santai-santai lagi disana, makan, cerita-cerita, gambar-gambar. HAHA! Paling manank lah bah kan urang bilank. Kekeke :P Then sudah boring ditasik, kami pegi la Jom Heboh balik. Hihi. Then kira-kira dekat jam 4 gitu pulang lah kami. Penat bah. Lagipun panaskan. Sobss~ dalam perjalanan pulang tu sempat lagi bergambar bah. Haihh, kalau kami nda boleh ketinggalan lah bah kalau bab-bab bergambar ni. HAHAA~ 

 Singgah kejap dibustop. Sebelum pulang. Hihi

 Hihi :'>

 Beg Ribena bah. haha

 Ni kami sampai sudah di rumah. Bakti Ikhlas :)

 Emmy baituuu! Hihi

last, gambar aku lorr. :))

So begitulah cerita hari Sabtu lepas. Panjang enggak? Ni baru 1 hari. Belum lagi cerita pasal hari Ahad. Nahhh~ Nasib baik lah aku nda pegi hari Ahad tu. Hahaha. Kalau nda panjang lebar la entry aku ne. Wkakaka :D So till here bebeh. Mau out dulu. Makan tengahari. Hihi. Dedaaa~ :)) Assalamualaikum.

Thursday, June 23, 2011

❤ entry keboringan

Assalamualaikum :))


hari ne aku bosan. so apabila kebosanan sudah melanda diri ku ini, mulalah suda c bibiy buat entry yang tiada faedah langsung. HAHA :D mesti kamu pun boring sudah kan baca belog aku yang ntah pa2 ne kan? begitu la juga dengan aku. huhaiiii~! keboringan membaca belog sendiri. kahkahkah! xD tutup blog lagi baguskan? tapi aku nda mau. sayang bha aku dengan blog aku ne. heeee :P

ouh, malam ne main cerciter cinta kan? nda sabar ne mau tengok. phewww~ macam siuk jak cerita dia. macam lah. huahua xD ohh, SHITTY. semalam tiba-tiba datang rindu mau sekolah together with my classmate 5 DELIMA 2010 keluaran SMK PEREMPUAN LIKAS. huahuahua. like seriously, sangat-sangat rindu okay. rindu masa kami bergaduh, berdebat, bersantai, belajar, makan, minum, pegi tandas. kuikuikui :P semua aku rindu :( but now, tinggal kenangan jak semua tu. hmpph :/

video

okay, di atas tu video conteng-menyonteng kami. huehue~ :(( 20 Disember 2010 last kami ambik paper SPM. paper ekonomi asas. rindu gila babs ne bha. atukuiiiiii ! sekarang ntah la dapat ka kami berkumpul semua. ya la, semua pun mestilah busy kan? but apa-apapun, classmate aku dulu tetap dalam ingatan bhaaaa. ngeee~ :) love you all guys! muahhug! btw, ini kejadian baju sekolah aku lepas diconteng. hihi.


okay, tutup cerita pasal tu. sekarang cerita pasal jom heboh. hihi. sabtu ne jom ramai-ramai pegi stadium likas. hahahaha :D sabtu ne memang aku pegi la sama BGFF and kawan2 yang lain. insyaAllah kalau tiada halangan :) nanti aku update pasal jom heboh tu yaa anak-anak? HAHA :D

oyeah, oyeah, oyeah! semenjak aku stop form 6 ne, keboringan pula aku di rumah. plan mau cari keja. dan aku plan juga sambung study di ILPKK (Institut Latihan Perindustrian). kamu tau ka di mana? ala, di sepanggar jak bha. dekat juga la dengan perumahan aku sekarang. dekat kalau pakai kereta, jauh kalau jalan kaki. kahkahkahkah! :D insyaAllah, aku akan masuk sana. amin :)) pray for me.

oyeah sekali lagii. tiba-tiba aku rasa ngantuk. whattdaa?! okay, till here lah. mau tidur dulu sekejap. haha. bubye (:

Tuesday, June 21, 2011

❤ belog aku bakal di hack.

okay, blog aku bakal di hack. kuikuikui~ betul ka nda ne? aku pun netau laa. bagi kamu betul ka? HAHA! apa bha aku cakap ne. tunggang-langgang buss. adeh! :D


kamu nampak tu? kalau nda, click gambar tu laju-laju. hahahaha :D so begitulah. aku search la url blog aku. then ternampak pula url blog yang lama. hihi. bukan url sekarang yang aku guna. so blog aku sekarang ne nda di hack la kan? sebab tiada tersenarai url blog aku ne. huwaaaaa~ konpius2. tapi betul ka semua ne? macam tipu-tipu sejaa. haha. watever laaa. siapa-siapa yang tersenarai juga belog dia yang bakal di hack, cepat-cepat kamu tukar password :)) ngee~ mana la tau betul kan? huehue~

jangan kamu kasi biar jak. sekali betul-betul kena hack, nah. lugai-lugai la kamurang. HAHAHA :D kalau mau cek juga tekan sini pelan-pelan. HAHA. okay. ciao. itu seja mau ceritaa. assalamualaikum. ngeh (;

Sunday, June 19, 2011

❤ okay, tiada tajuk

Fuyoooo~ 1 minggu weh aku nda update belog ne. Hihi. Macam malas-malas sudah aku mau berblogging. Macam jak lah. Haha. Aku update belog ne pun belum 100% lagi mood aku okay. Heeee. Tapi lebih okay berbanding dululah. Kuikuikui :P


Ini coklat dari kawan aku. Si Hazwan. Bah, thanks la wan. Hahaha :D baik pula kau sama aku. Kuang3. Hee :)


Ini gambar latest juga. Masa ne d Stadium. Main badminton sempena 1M1S. Ohh, what is that? Haha.
1 murid 1 sukan.
Mungkin juga 1 Malaysia 1 Sabah. Hahaha! Aku pun nda tau laaa. Wakakaka xD
Aku yang snap gambar ne. Di sebelah kawan aku, Chichusz. Pelik nama dia. Ehh, nda la ku tau. HAHA.
Okay, gottogo. Dedaaa :')

p/s : ini entry bersahaja. Hakhak :D saja mau hidupkan semula belog ni. Huh?

Sunday, June 12, 2011

❤ silent


I feel lost inside myself.

p/s : Mood nda bagus sekarang. Kalau mood sudah bagus, baru kembali merapu di belog ni. Thanks siapa-siapa sudi singgah :')

Thursday, June 9, 2011

❤ Nonny's wedding :)









Muka bosan aku :D Hahaha Ketara betul muka bosan tu bah~

Dan gambar pengantin. Jeng3~


SELAMAT PENGANTIN BARU :D
SEMOGA KEKAL KE ANAK CUCU. NGEH! Haha.
Amin :)

Sunday, June 5, 2011

❤ letting you go


Try to forget YOU and be smart enough to let YOU go (:

Saturday, June 4, 2011

❤ crazy time

Hello, hello and hello lagi! :D berapa hari sudah saya nda update? 4 hari isn't it? Hiks. Malas mau update. Ada gangguan emosi sikit. Wawawa. So khamis lalu going out with my two best buddy evaaaaa! Nonoi and Emmy. Macam biasa. Kembar harus bersama. Haha. Joke. Jalan2 jak bah ni. Lagipun tinggal 1 minggu lagi mau buka sekolahkan? Nda lama lagi tu. Pejam celik, celik pejam TADAAA! Sekolah sudah. Malas pulaa. Hukhuk :/ Okay, malas cakap banyak. Kamu tengok jak lah gambar kami ni. Siapa nda mau tengok, tutup mata rapat2 then nda payah lagi buka2. Kuang3.










Dia PMR tahun ni. Masih budak2 bah. Kahkah ;D

So itu saja gambar yang boleh aku playang2 di sini. Ada gambar lain tapi nda boleh ouh kasi masuk. Kalau kasi masuk, kompom terus muncul kontroversi. Mengalahkan artis. Bahaha :D So itu saja mau share. Malas taip panjang2 punya pasal. Kahkah. Ini entry saja2 jak ne. Manatau ada yang rindu aku? :D Okay, jom ketawa ramai2. Hahaha. Terip juga ini orang. Puiii.


Till here okay. Babai ^^