Friday, February 4, 2011

xiuxu photo editor

haiipp! okayy, straight to the point la kan. tadi aku baru download satu sofware edit photo ni. huhu. memang nda tau apa2 la kan pasal sofware ni. cause semuanya dalam bahasa chinese! hahaha. LOL. memang payah la nak edit. satu pun aku tak faham. huehue~ but then , aku cuba juga laa. oke, buktinya ini.


you see? semuanya dalam bahasa cina. huhuk! aku main teka2 jak ikut simbol yang diberi. haha. at last, dapat juga aku edit photo di sini. ohh! before i forgot, nama photo editor ni ialah Xiuxiu. kalau tak silap laa. haha.  selama ni aku edit picture kat picnik and photoscape jak. photoshop jarang2 -.- so, aku try edit picture guna sofware lain. oke2, setelah aku edit2, and hasilnya ..


TADAAAAAAAA! haha. inilah hasilnya. whoaa. memang aku sukaaaa :P saja aku buat effect gitu. i loikeee. hihi. then, sempat juga aku edit pic kakak and abang aku. saja buang masa. lagipun nak belajar2 juga guna photo editor ni. so, here.



 

okayy. inilah diaa. macam? cantik? ka buruk? haha. kalau buruk, diam2 saja laa. kalau cantik, bagi tepukan gemuruh untuk aku! haha. dapat edit picture even dalam bahasa chinese -.- okay laa. got to go. salam. XOXO

6 comments:

Akeyla Azmey :) said...

wahhh :D cantek sangatttt !
hihihh .

Woofer Storm said...

comelnya dia..heheee hai sbhn blogger,bgus la tu usaha untuk bljr bndaa yg tak tahu tu kan bgus,.truskan usaha ye..

follow sni dear^^

Bibiy Bengong said...

@Akeyla Azmey :)

heh. tengs! :)

Bibiy Bengong said...

@Woofer Storm

haha. oke2, tengs k :)

Syiela said...

woah.
hahaha.
demam gong xi fa cai kah smpi photo editor pun dlm bhs cina. wakaka.
tapi semmard oh.

Bibiy Bengong said...

@Syiela

hahaha. e2 la bha. demam ging xi fat choi bha ne. haha. ya ka semat? ececeh. tingkayu :)