Friday, October 14, 2011

❤ rupanyaaa :P

assalamualaikum semua !

tengah² malam ne rajin pula si bibiy ne update blog. hewhewhew :3 apa khabar kamu? ngee~ hope okay ja semua. budak² PMR pun merdeka sudah. tapi belum lagi merdeka sepenuhnya lah. SPM is waiting. kahkahkah~ btw, SPM pun nda lama lagi kan. wish you luck yea yang ambik SPM tahun ne batch 1994 :) do the best. well, buat entry ne pun saja². keboringan melanda. ekekeke~ :B

okay, kamu sudah baca entry yang sebelum ne? sudah belom? siapa belum baca, click di sini. readers, kamu tau kan yang saya akan sambung belajar di Politeknik Kota Kinabalu. hehehe~ then satu hari tu saya ada minta link sama kawan. link untuk cek semakan status permohonan. so bila sudah cek, rupanyaaa~


huahuahua~ rupanya boleh cek juga secara online. yang saya ne lepas dapat surat baru mau cek. ya la, sebab saya tiada mohon pun. so sebab tu nda cek. adoiii =__= orang lain lama sudah cek dan dorang sudah tau pun yang dorang dapat. fuhh~ ne pun nasib baik lah surat datang awal. pasal surat tu lah saya cek terus secara online. bayangkan kalau saya nda cek then kalau sehari sebelum pendaftaran baru datang surat tu, can you imagine? terus hura hara jadinya. hahaha~ pffftt! tu nda mungkin lah kan? kahkahkah~ :D apa pun syukur lah. hihi ^^

okay ! tutup lah cerita pasal poli ne. bikin nervous ja. ahak! :D hari ne ada mau share. kamu kamu kamu tau ka lagu ne? lagu ne famous lah di Sabah. acctually lagu ne lamaaaaaaaa sudah. tapi hari ne baru mau share sama kamu orang² yang jauh nun disana tu. hihihi~


Anak Kampung by Jimmy Palikat

focus the lyrics. lucu. hahaha~ oh ya! kalau mau dengar dusun version just click here. lagu ne ada dua versi. satu dalam bahasa melayu, satu lagi bahasa dusun. but i prefer that dusun version. ekekeke~ :P then i found this song after my brother told me. lagu yang ne kira macam membalas lah lagu diatas tu. haha. lawak lah juga :D




Anak Separuh Bandar - by Achai

lagu ne okay what. orang bilang just for fun bha kan. saja² untuk suka². tapi ada juga pula segelintir manusia² yang komen teteda. i mean, come on lah~ lagu ne nda menjatuhkan pun si Jimmy Palikat tu. then bukan juga si Achai ne tiru² lagu yang ori tu. kira dia membalas ja lah kan. orang bilang just for fun gitu deh. so kamu semua chill! pasal lagu mau gaduh². please open minded sikit. okay ? :) kalau saya, layan ja kedua² lagu ne. tiada juga mau komen apa². kesah kau. kuikuikui~
 


 aku ada kereta tapi masih bank punya,
aku ada rumah masih juga bank punya.

 
hahahaha~
 btw, this is my firts nephew. sayang dia. muahhhhh Mohd Arieef Asyraf 
xoxo





cute enough? hehehe~ sayang dia ne. kalau sudah besar, ada lah untie bibiy kau ne suruh² kau ne Asyraf. bahahaha *evil laugh



well, macam lama sudah nda letak muka sendiri dalam post yang lalu² tu. so there you go~ wkaka :D okay ! sampai sini jak mau share. till then. toodles !


p/s : besok pagi bangun seawal 5 pagi then go to pasar ikan. hahaha~


4 comments:

aien said...

yeah ~ spm akan melanda studnt2 batch 1994 ne nda lama lg..btw,thanks for the wish sis . =)

Bibiy Ferhanah Asdin said...

@aien : hehe. okay ja tu lil ;) you're welcome.

FatinCokelat ♥ said...

Tahniah sis :)

Bibiy Ferhanah Asdin said...

@FatinCokelat ♥ : thank you ;)