Sunday, October 30, 2011

❤ the reason why

hello and hello semuanya. happy weekends ! ahakz~

so seperti yang terkandung dalam entry kelmarin, saya mau buat pembaharuan blog ini lagi kan? so, thats it ! sudah buat pun. hihihi~ :p nampak ka ? nampak perbezaannya ? tipu lah kalau nda nampak. kahkahkah~ siapa readers yang setia dengan blog ne, cehh~ wkakaka ;D mestilah tau kan apa beza ? ngee~

sebelum

selepas makeover. hakhakhak~ dulu bertemakan pink putih, now pink & black yaww :D


okay! habis cerita pasal ne. hahaha~ actually bukan mau cerita pasal ne pun -.- mau bagitau kenapa saya tidak dapat update entry dalam masa 1 minggu lepas. hmmm, my bad. mau tau kenapa? sobss~ sedih ne kalau saya cerita. ceittt~ hahaha~ tiada lah. saya nda dapat update pasal Politeknik. pasal Poli pula? kenapakahhh~ hohoho~ well, kalau masuk Poli or U or whatever lah, mestilah banyak mau urus itu ini kan sebelum masuk sana? nahh~ itu lah yang terjadi dengan saya. salahkan si Poli ne. huahuahua~ dia suruh hantar borang jawapan atau BJT di Politeknik yang kita dapat. then dalam borang jawapan tu dia suruh fotostat segala sijil dan mesti disahkan. antara list² yang harus dihantar :




nampak ? itu semua yang harus atau wajib dihantar ke Poli. yaa, nda lah banyak mana. tapi~ the problem is, tengok gambar ja lah. huehuehue~ salinan sijil kokurikulam saya tiada ! hilang ! saya nda tau hilang di mana. tettt~ ini sudah merisaukan hati ku ini. ahakz~ yaa lah, kalau tiada, macam mana lah saya mau masuk Poli? cejawab. uhuk³~ memang time tu risau juga lah. nda tau macam mana lagi mau urus. huhuhu~ but then, satu hari tu, bangun pagi terus kakak saya panggil,

biy, jumpa sudah sijil kokum kau. di fail kak yong.

whattt ?! like seriously? o.O at last, i found it ! thank God, Dia bantu saya. syukur and alhamdulillah~ :) bayangkan kalau nda jumpa sampai sekarang, mampukah saya jejakkan kaki ke Poli? hewhewhew~ merana seumur hidup. ekeke~ :B so next saya perlu urus semua yang disuruh sah kan. tapi kalau bab² sah kan ne senang ja. suruh ja abah saya sah kan di office dia then selesai. hehehe~ :p tapi untuk salinan kad pengenalan mesti sahkan di Jabatan Pendaftaran Negara. so yea, saya pergi ke JPN untuk sah kan salinan kad pengenalan saya. then hari jumaat lepas, saya ke Poli hantar borang jawapan tu. hehe. nda percaya pula, masalah yang selama ne menggangu saya sampai nda terupdate blog, akhirnya selesai juga. syukur ehh ;) kena set time lagi. okayy~ hantar borang jawapan haruslah sebelum 8 November 2011. tett~ nda lama lagi tuu. hehehe~


inilah course saya (n_n.)Y kejuruteraan awam -.- 3 tahun, 6 semester. dalam 1 sem, 6 bulan. credit to Politeknik Kota Kinabalu for this picture :)

so yea, i'm done. jadi boleh sudah senang hati update blog ne. kuikuikui~ sekali masuk ja blog ne, terus mau tukar design. sorry lah, saya cepat bosan. kahkahkah~ :D


saya gumbiraa. alhamdulillah :)


p/s : actually mau update pasal ne hari lain, tapi takut pula demam ne menjadi². huehuehue~ so i post today. lepas ne mau rehat banyak² :)

6 comments:

aien said...

cantikk design barublog sis ne . sukaa <3 ^^

Bibiy Ferhanah Asdin said...

@aien : aww~ thanks lil ! hihihi~ :))

Diana Dyans said...

bie, ak suka lae yg camera tuu ~
but this new one not bad..
bie, rindu sma ajack . besar suda dia :D
congratss masuk poli, ak baru maw msuk uitm. hee.

! ALF ❤ ! said...

Hii . wow , cantikkk blog anda . Header pun comel :)

Bibiy Ferhanah Asdin said...

@Diana Dyans : hahaha~ ya ka? adeh~ yang lama bosan sudah tinguk bha. tu lah. hehe~ ajack ? besar sudah tu budak. tambah nakal. haha. btw, thanks. wah, uitm? congrats! budak uitm bhu ne. ekeke~ ;p

Bibiy Ferhanah Asdin said...

@! ALF ❤ ! : hii~ :) thank youu, okayy~ hehe :)