Friday, August 24, 2012

Hari Raya 2012

selamat hari raya sekali lagi di ucapkan buat kalian semua. ahcommm! haha so this entry just wanna sharing lah sambutan raya saya tahun ini. nothing much, but enjoy~ 

RAYA PERTAMA
bangun seawal jam 7 pagi. awal ehh? awal lah tu. haha. so terus pergi mandi dan bersiap. raya pertama ne sudah plan dengan kawan atau lebih dikenali dengan title "bestfriend" untuk beraya. gahaha. well, lama nda jumpa okay. kami ne jarang berjumpa sudah selepas habis sekolah menengah ne. semua sibuk hal masing2. akhirnya~ terjumpa juga pada hari raya ini :)

kami beraya di Telipok Ria sahaja. sebab semua kawan2 tinggal sana :) bukan semua, kebanyakkannya. hehe. so 1 hari tu beraya di area Telipok ja. hohoho :D rumah pertama kami pergi, rumah si Miera, diikuti dengan rumah Opie, selanjutnya rumah Ejah dan terakhir sekali rumah Saharia :D semua kawan sekolah menengah. kawan di POLI KK tu semua jauh. ada di Tawau, Kota Marudu, Kota Belud, Papar. so susah mau beraya sama2 :( huhu

raya pertama serba coklat. hewhew :B

 Miera & Bibiy ;p

 saya sibuk layan handphone -.-

 emmy serius, bibiy muncung, miera senyummmm. haha

 with ejah. serious rindu sama ne budak! hehe

 we are who we are x)

 smile :)

rumah terakhir kami beraya hari tu sebenarnya rumah si emmy! haha. ini sebelum pulang ke rumah masing2. bergambar dulu dengan bunda :) bunda = mama si emmy. jangan hairan kami panggil mama si emmy ne bunda. sudah menjadi kebiasaan. (ya Allah, panjangnya caption. hahaha)


RAYA KEDUA
just berehat di rumah. setelah kepenatan beraya 1 hari. so tiada gambar. haha

RAYA KETIGA
raya ketiga ne jalan pergi kk, pergi pasar sebenarnya. haha. dengan ibu pergi beli bahan2 untuk rumah terbuka esoknya. raya keempat. so penat juga lah. dari pagi hingga ke petang jalan membeli apa yang patut untuk rumah terbuka. membeli rempah blablabla~ bosan cerita. gambar pun tiada. okay end.

RAYA KEEMPAT
oyeah~ kami open house. hewhewhew :B so memang busy lah hari tu. menolong apa yang patut. penat okay. cuci piring, potong daging, isi kuih raya dalam balang, layan kawan2 datang rumah. homaii~ penat. haha. tapi enjoy. so seawal jam 7 pagi ibu sudah masak2 di dapur. while me tolong kemas2 rumah. kasi masuk kucing dalam kandang. kandang? kandang lah bha tu kan? kandang kucing. kalau sangkar, memang nda ngam. omg, apa lah si bibiy. haha. ada cerita lagi ne. dorang si emmy tipu tidak dapat datang. so okay lah. then nda lama lepas tu kena call, suruh keluar. punya lah~ tengah orang cuci pinggan mangkuk lagi tu. adoi, haha. okay, tanpa memanjangkan cerita, let's take a look at the pictures below :)

 muka buruk sudah kepenatan. tapi biar lah. bergambar ja. untuk kenangan katanya. haha

 ahcomm. abang saya dengan bakal sister-in-law. amin :)

 candid !

 opie, emmy, ria & miera :)

 with my nephew, asyraf! :*

 kami bertiga~ :) #kawansampaimati

 makan makan makan...

 ria & miera. hehe

 1 mangkuk kongsi 2 orang. bagus yaa, jimat makanan saya. hahaha

 opie ilangcaritokek. memang dia suka cari tokek malam2. haha

 dengan kakak, anak buah & abah saya :) purple yaw.

cocktail made by my sister :D

fyi, selepas beraya di rumah saya, kami melencong lagi. pergi beraya di 1B. bayangkan dengan baju raya berjalan2 di 1B. haha. malu sehh :D pergi 1B makan pizza. memang perut buaya dorang ne. nda pandai kenyang2. haha

 otw ke 1B :D

 siok2 layan fone, rupanya dorang ambil gambar X____X

 menunggu pizza sampai :D

ne lagi candid. saya bagi2 minuman, kena gambar juga. how come?! haha

emmy & bibiy :)

okay. itu sahaja post untuk kali ini. okay? hehe. sekarang saya teringat yang cuti akan berakhir dalam masa 2 hari lagi. *rolling eyes* wakakaka. malasnyaaa =___=' apa2 pun, selamat hari raya semua! maaf zahir & batin :D


assalamualaikum.

2 comments:

Cik Rongoks said...

comel gambar tu semua.hihihih

Bibiy Ferhanah said...

Cik Rongoks : thankies. hehe :)