Monday, December 17, 2012

Trip to Ranau & Kundasang

hai :)

tiada mau cakap banyak. okay, straight to the point. hari ahad kelmarin dan hari ne. saya dan keluarga.... aiseh. skema juga ayat tu. haha. okay, serius. kelmarin (16/12/2012) kami sekeluarga pergi Ranau & Kundasang. for what? tujuan utama untuk pergi majlis perkahwinan cousins. so yea, entah plan siapa yang bawa terus pergi bercuti. orang bilang alang2 kan? hehe. memang sudah plan awal mau bercuti di Ranau & Kundasang. so yea, tarikh pergi bercuti tu di percepatkan. tenene :p

kami menginap di Walai Tokou Homestay, Kundasang. tiada apa saya mau cakap pasal homestay ne melainkan suasananya yang sangat teramat sejuk asdfghjkl. hahaha. well, kawasan pergunungankan. boleh nampak gunung kinabalu dari sana. so sangat sejuk okay. grrr.. macam kau tinggal dalam peti ais! serius. tiada tipu. haha. boleh beku kalau tinggal sana lama-lama. nda boleh hidup oh kalau saya tinggal sana tu. mati kesejukan. erkkk -___-' okay. teruskan cerita.

FIRTS DAY (16 Disember 2012)

gerak dari rumah dalam jam 10 sebenarnya. tapi oleh kerana ada masalah teknikal, terpaksa jalan dari rumah jam 12 tengahari. huhu. dari rumah terus bersiap pakai baju kurung okay. pendekkan cerita, sampai Kundasang dalam jam 2 lebih. terus pegi Walai Tokou Homestay, wah... sejuk... nyaman.. haha

inilah muka depan homestay kami :) kira macam sewa rumah lah tapi untuk 2 hari 1 malam ja. haha

ini dalam homestay tu. okay jugalah. not bad. tiada kipas, tiada aircond. ini tempat special sikit ada 'aircond semulajadi'. heh?


 persekitaran dekat homestay tu. cantik betul :)

do you see what i see? tolonglah nampak. haha

 kakak pertama. sudah kawin ada anak 1. okbai. haha

 itu lah anak kakak saya. Asyraf given name. sangat nakal. omg :O haha

 okay, ini kami telah berada di rumah pengantin. dorang berduet okay. oh so sweet :)

ibu & mummy :)

hari pertama tiada banyak gambar. ini ja lah yang saya kasi masuk. haha. so.... the next day.

SECOND DAY (17 Disember 2012)

hari kedua bangun awal pagi. plan mau pegi Poring. so bangun awal, bersiap terus pegi breakfast dekat restoran bawah. ngee~ lepas ja breakfast tu terus balik homestay then gerak pegi Poring :)

 awal pagi on the way pergi breakfast. ibu & mummy!

 ini lah tempat yang sejuk-gila-mau-mati tu. haha

 me and le sisters :)

 2 kakak dan 1 abang saya (yang botak). haha. yang depan tu saudara kami ja

 sampai poring sudah :)

 Asyraf. kesiokkan weh mandi kolam. haha. comel bha anak buah auntie ne :)

 mandi mandi!

 lahvvvvv~ <3 p="p">

 abang saya. status : not available. okbai.

 :)

si ibu. banyak betul posing dia suruh saya ambil gambar. tapi biarlah ini ja yang saya tayangkan. haha

pendekkan cerita lagi, balik dari poring dalam jam 12 lebih. lepas dari sana singgah pekan beli buah-buahan. yang wajib durian. okay, itu pasti. haha. sedap gilaaaa. siapa nda pandai makan durian, RUGI. haha. lepas dari pekan, dorang ibu terus balik rumah. tapi saya and le sisters and le brothers singgah pegi Desa Dairy Farm, Kundasang. banyak lembu mooo~ mooo~ haha. macam kau berada dalam New Zealand ja. nda pun Nashville. haha. lawa lembu dia hitam putih hitam putih. hehe

moo moo~

macam di luar negara weh. haha

okay, ini comel. haha

lawa bukan? :)

sini ada jual susu Desa. fresh milk okay. yummy~


dengan abang. wah, abang gitewww.

macam mau terjatuh ja saya bha. haha



take one

take two

take three

take four

and the last....

take 5.
WARGHHHHH! (kena suruh buat muka teriak masa ne. haha)

haha. best best. saya pendekkan cerita lagi. okay, cukup sampai di sini, eh? hahaha. well, malas sebenarnya mau menaip panjang-panjang ne. buat entry ne pun rushing. nda tau lah sebab apa, tapi saya memang mau cepat. oh tolonglah faham saya. haha. so lepas dari sini, terus balik rumah. selamat pergi dan balik. alhamdulillah :)

see you again Kundasang. i will miss you, again :)
(kasut sudah rosak. abaikan)

okay, lepas ne mau pegi Paris. siapa percaya dia gila. okbai.
assalamualaikum.

2 comments:

S A N D R A said...

waa.. syok nyaa :)

Alia Laila said...

Cantiknya Kundasanggg ! :')
Kundasang is the place that I wanted to go to the most. Bila laa dapat pergi ni :/

Ok now I know, tempat dekat Sabah yang macam dekat luar negara tu nama dia Desa Dairy Farm. Eheheheh :3