Friday, November 11, 2011

kelar tangan ?

hello semuanya. happy friday (n_n)v

taadaaa~ i come back. wohooo~ blog dibuka semula. bukan apa. semenjak dua menjak ne fikiran saya kacau. aiseh~ ala-ala jiwa kacau gitu yaa. bhaha~ :D so that's why i closed this blog for a few days. saya takut entah apa-apa saya merepek taip entry nanti, then kamu baca satu pun nda faham apa saya mau sampaikan, susah juga kan ? kamu juga yang kesian membaca tapi satu pun tara paham. wakaka~ xD setiap hari online tapi just cek facebook dan twitter ja :/ mau update blog ? urgh~ no mood. huehuehue~ so baru hari ne agak rajin sedikit. ekekeke~

and yes, saya kembali dengan tajuk entry yang agak, errr. PANAS ? HOT ? SUAM ? atau SEJUK ? hahaha~ wait-wait. bukan panas dan hot tu sama maksud ka ? hahaha~ abaikan. actually kelar tangan ne lama sudah berlaku. oh well, selama saya online facebook, banyak lah pula ternampak gambar-gambar orang kelar tangan ne. semakin menjadi-jadi pula. like seriously, apa motif buat begitu ? satu trend ? saja-saja buang boring ? hobi ? hurm, pasal cinta ? mostly, it's because of LOVE. yeaa~ untuk buktikan cinta sama kekasihnya mungkin ? atau ingin tunjukkan betapa besarnya cinta dia kepada si dia bagaikan lautan yang sangat besarnya dan bagaikan gunung-ganang tinggi cintanya hingga sanggup kelar tangan ?! (ayat hiperbola timbul pula. hahaha~) tettt~

credit to Google

weyyhh~ sanggup weyhh. kelar tangan weyyhhh~ demi cinta weyhh~ mana mau cari weyhh~ ahakz ! salah satu gambar kelar tangan. ouch ! tengok pun saya dapat rasa kasakitan dia, apalagi yang melakukannya. OMG~ tidak tidak tidak~ no no no~ kebanyakkan remaja la yang paling banyak melakukan kerja bodoh ne. i repeat, KERJA BODOH, okayy~ sanggup cederakan diri sendiri. apakahhh~ kalau untuk suka-suka, ikut trend, memang bodoh la jawabnya. kalau demi cinta, lagi la bodoh. wewww~

dorang kelar tangan, ambik gambar then upload di facebook. motif ?! mau kasi nampak semua orang yang dia ne hebat lah konon berani buat benda bodoh ne ? ahaiii~ mau trip-trip hebat lah ? atau mau nampakkan dengan kawan-kawan di facebook yang dia ne kecewa dalam percintaan lah konon ? aitss~ mau juga. hahaha~ mostly saya nampak budak sekolah atau lebih dikenali dengan nama REMAJA la. apa la kamu dapat dengan berbuat demikian ? dapat emas ? terus emas turun dari langit ? woww~ kalau gitu saya pun buat lah kelar tangan ne. dapat juga emas. hakhakhak~ xDD

okay, nda mau cakap banyak. Allah pun melarang kita cederakan diri sendiri. dosa okay ? :) cuba lah buat sesuatu yang berfaedah. pisau lipat yang kamu guna untuk kelar tangan tu, cuba kamu pakai bikin potong sayur then masak terus makan. berfaedah juga kan ? perut kamu pun kenyang. blurpp~ alhamdulillah. HEHE. siapa-siapa yang pernah buat benda ne, jangan ulangi okay ? kita diberi tangan yang cantik, kamu kasi rosak. nda patut, nda patut. heee~ so the conclusion is,

sayangilah diri anda

kamu kasi sakit diri sendiri, kesian tau diri kamu tuu~ nda sayang ka ? huehuehue~ so people ! berfikir dulu sebelum buat okay ? :) God bless YOU~ :)

IKLAN ..

kamu tau ka ? saya taip entry ne sambil layan lagu awan yang terpilu - Atikah . nda kenal ? saya pun nda kenal. hehehaha~ xD jom layan~ merdu weyhh suara budak ne. macam suara saya pun ada. huahuahua~ :D






till here. assalamualaikum.


p/s : bukan mau trip baik ka, apa ka~ it's just, my view about this issue. just sharing with you guys out there :)
p/s2 : hari ne last sesi persekolahan bagi tahun ne. aww~ saya jealous :/
p/s3 : today 11/11/2011. nice date isn't ? don't you think ? bertuah siapa birthday hari ne :)

2 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

geli tengok gambar tu.. eeeeee....

serius keje tak senonoh kalau buat mcm ni.

Bibiy Ferhanah Asdin said...

@Puteri Iqa Izyan : yepp~ buang masa ja kan buat kerja ne. tiada faedah pun. urghh~ -.-